Εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και απομάκρυνση κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη

 Εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και απομάκρυνση κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη

Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Τα 11 νέα κρούσματα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης σκόρπισαν εκ νέου ανησυχία.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Στη σύσκεψη εκτός του Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννη, οι διοικητές του ΠΓΝΛ και ΓΝΛ  Δημήτρης Κατσικονούρης και Απόστολος Κομνός, ο καθηγητής Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και συντονιστής της Αρωγής Βασίλης Πινακάς κ.α.

Σε αυτή  αποφασίστηκε όπως ξεκινήσουν από αύριο νωρίς το πρωί εκτεταμένες ιχνηλατήσεις στην περιοχή από τον ΕΟΔΥ αλλά και από το ΓΝΛ, με σκοπό να δουν τη διασπορά του ιού στον οικισμό των Ρομά. Παράλληλα απομακρύνονται όσοι είναι θετικοί θα απομακρύνονται και θα πηγαίνουν στην Αρωγή.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων  ότι «κινούμαστε βάσει σχεδίου», ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης τόνισε ότι «θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία», ενώ ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι «η καραντίνα που είχε επιβληθεί βοήθησε σημαντικά και ιδιαίτερα η καραντίνα της «Αρωγής», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις νέες εκτεταμένες ιχνηλατήσεις «θα σβήσει ο ιός από τον οικισμό».

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ