Έκθεση στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Πολυτεχνείο

Newsroom
Newsroom

Η διοργάνωση της θεματικής έκθεσης που συμπίπτει με την επέτειο των 50 ετών δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από τις σελίδες του Τύπου.

Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα έγγραφα και δημοσιεύματα του Τύπου (εποχής και των επόμενων ετών) που ανήκουν στο αρχείο του Μουσείου Τύπου.

Έκθεση στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Πολυτεχνείο

Τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Τα εκθέματα αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.

Έκθεση στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Πολυτεχνείο

Η διοργάνωση της θεματικής έκθεσης που συμπίπτει με την επέτειο των 50 ετών δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από τις σελίδες του Τύπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι: 

  • «Βραδινή διαδήλωσις των φοιτητών, εξακολουθούν να μένουν στο Παράρτημα» (Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ)
  • «Φοιτητικαί εκδηλώσεις χθες εις τα οδούς των Πατρών, ελειτούργησαν ραδιοπομπόν» (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ)
  •  «Νεκροί και τραυματίαι στο κέντρο των Αθηνών» (ΤΟ ΒΗΜΑ)
  •  «Επενέβησαν άρματα μάχης» (ΤΑ ΝΕΑ)

Για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων, συλλόγων και ομάδων άνω των πέντε ατόμων θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου Τύπου στο τηλέφωνο: 2610310488. 

Έκθεση στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ για το Πολυτεχνείο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ