Επιστολή με video στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα των ΑμΕΑ

Επιστολή με video στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα των ΑμΕΑ

Ζητούν περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους

Επιστολή με τη μορφή video απέστειλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πολίτες με αναπηρία, ζητώντας τις απαιτούμενες ενέργειες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό video ο Συντονιστής επιστημονικού forum “Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος” Παναγιώτης Αλεξανδράκης αναφέρει:

"Κρίνεται σκόπιμο να αναθεωρηθεί πλήρως ο τρόπος λήψης αποφάσεων που αφορούν καίρια την καθημερινότητα του ανθρώπου με αναπηρία, και αυτές να λαμβάνονται από επιτροπές των οποίων τα μέλη δεν θα είναι πλέον τεχνοκράτες που επιδιώκουν απλά και μόνο την σχετική αποζημίωση ή τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους, αλλά από επιστήμονες και τελικούς χρήστες που έχουν ουσιαστική γνώση κι εμπειρία σχετικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας της ομάδας στόχου".

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Επικρατείας και Εθνικό Συντονιστή για τις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και
Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά, στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ