Επιστολή στον πρωθυπουργό από τους επιλαχόντες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η αρχική προκήρυξη έκανε λόγο για 1.033 θέσεις ειδικών φρουρών - Οι πρώτοι 400 ξεκινούν εκπαίδευση οι υπόλοιποι 600 χαρακτηρίστηκαν "επιλαχόντες"

Σε κατάσταση αναμονής παραμένουν 600 ειδικοί φρουροί, επιλαχόντες Ο.Π.Π.Ι για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του σχετικού ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί και αφορούσε στην κάλυψη 1.033 θέσεων. Μολονότι οι 400 πρώτοι από αυτούς ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους, οι υπόλοιποι 600 της προκήρυξης κρίθηκαν "επιλαχόντες" μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι. Στην ουσία οι 600 αυτοί ειδικοί φρουροί Ο.Π.Π.Ι παραμένουν σε κατάσταση "ομηρίας" τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους. 

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι "επιλαχόντες" της προκήρυξης των 1.033 θέσεων ζητούν διευκρινίσεις για την αξιοποίησή τους. 

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν στην επιστολή τους:

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την δική σας προσωπική αλλά και κυβερνητική δέσμευση για την επιστροφή της νομιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η αρχή έγινε και από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου τετρακόσια άτομα (400) θα εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα στελεχώσουν την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Εμείς αποτελούμε τα υπόλοιπα εξακόσια (600) άτομα της εν λόγω προκήρυξης τα οποία έχουμε μείνει "στον πάγο" με την ταμπέλα των επιλαχόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ των 1033 θέσεων ανήκουμε στην κατηγορία των ειδικών φρουρών έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του σώματος στα πανεπιστήμια ή σε οποιαδήποτε άλλη νευραλγική θέση απαιτείται.

Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εάν βρισκόμαστε στο πλάνο αξιοποίησης βάσει κάποιου χρονοδιάγραμματος ώστε εμείς και οι οικογένειές μας να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Μετα τιμής
Επιλαχοντες Ο. Π. Π. Ι."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ