Έρχεται το αυστηρό lockdown στην Αττική: Ανοιχτά τα Γυμνάσια, κλειστά τα Λύκεια

Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα - Στις 6:00 οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά - Ποια είναι τα μέτρα που αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι

Σε εξειδίκευση των μέτρων για τον κορωνοϊό, που θα εισηγηθούν προχώρησαν οι λοιμωξιολόγοι και σήμερα στις 6μ.μ. ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει το αυστηρό lockdown σε όλη την Αττική. Το βέβαιο είναι ότι ο νομός Αττικής θα χαρακτηριστεί «κόκκινη περιοχή», ενώ πιθανότατα θα εξαιρεθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν αποφασίσει τα εξής:

  • Λειτουργία με click in shop των καταστημάτων ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων
  • Λειτουργία κομμωτήρια μόνο με ραντεβού
  • Click away για όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο
  • Ανοιχτά τα Γυμνάσια και στις κόκκινες περιοχές, άρα και στην Αττική
  • Κλειστά τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές. Λειτουργία με τηλεκπαίδευση
  • Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία σε περιοχές που δεν έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες

Παράλληλα, αν και υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκρίνεται τελικά. Ετσι, θα παραμείνει πιθανότατα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στην Αττική είναι δραματική, κάτι που ειπώθηκε από τους ειδικούς στην κυβέρνηση στις διαδοχικές τηλεδιασκέψεις.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων, γεγονός που ενίσχυσε τις αποφάσεις για πιο αυστηρά μέτρα. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, σήμερα μέχρι στις 10 το πρωί, καταγράφηκαν τόσα κρούσματα κορωνοϊού, όσα χθες ολόκληρη την ημέρα, δηλαδή περίπου 313. Το γεγονός αυτό φέρνει ακόμη εγγύτερα το αυστηρότερο lockdown στην Αττική, η οποία από την Πέμπτη είναι σε κόκκινο συναγερμό, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Ν. Σύψας: Γιατί τα Γυμνάσια αποτελούν "γκρίζα ζώνη"

Μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Σύψας ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away. 

Παράλληλα, ο κ. Σύψας διευκρίνισε πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας».

Επιπλέον, σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. Τέλος, αναφορικά με την κολχικίνη, δήλωσε πως δεν είναι «πολύ αισιόδοξος» για την προσφορά της.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ