Ερχεται η ΚΥΑ για την αποζημίωση των μετεωρολόγων

Ερχεται η ΚΥΑ για την αποζημίωση των μετεωρολόγων

Σε διαδικασία επιτελικής επεξεργασίας στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας βρίσκεται, στην παρούσα φάση, το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που κατήρτισε ομάδα εργασίας της ΕΜΥ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποζημίωση των μετεωρολόγων. 

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα: «Ειδική αποζημίωση μετεωρολόγων».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε στην απάντηση του τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 65 του ν.4427/16, προβλέπεται η έκδοση ΚΥΑ «...για το άνοιγμα, τη διαχείριση, κατανομή, και απόδοση των ποσών, καθώς και την κίνηση του ειδικού λογαριασμού της ΕΜΥ...». Ήδη ορίστηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ομάδα εργασίας για τη σύνταξη και υποβολή σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης κατ' εξουσιοδότηση του ως άνω αναφερόμενου νόμου. Η ομάδα εργασίας κατάρτισε σχέδιο ΚΥΑ, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποζημίωση των μετεωρολόγων και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία επιτελικής επεξεργασίας στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ