Έρχεται η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας

Έρχεται η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Ν. Χαρδαλιάς - Με sms θα ενημερώνουν οι πολίτες πού θέλουν να πάνε

Ζήτημα ωρών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση του πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το in.gr, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση το απόγευμα της Κυριακής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική απόφαση θα αφορά στον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και στη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας.

Με sms θα δηλώνεται η πρόθεση μετακίνησης

Στο μεταξύ, οι πολίτες προκειμένου να μετακινηθούν, στην εργασία τους, στο σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο, θα πρέπει να αποστέλλουν sms (γραπτό μήνυμα από το κινητό τους) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται.

Πρόκειται για ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες. Π.χ. για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

Πέτσας: Ο πρωθυπουργός αποφασίζει

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε ημέρα τα δεδομένα «και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ