Ερυθρός Σταυρός: Σημαντικές δράσεις με στόχο στην ανακούφιση των πολιτών εν μέσω πανδημίας

Σειρά από σημαντικές δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των πολιτών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί σφόδρα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων, έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη χώρα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τη στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) και των 86 ενεργών Περιφερειακών Τμημάτων του ανά την επικράτεια, ενώ από την αρχή της πανδημίας τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. σε όλη τη χώρα έχουν διενεργήσει περισσότερα 500.000 θερμομετρήσεις σε άτομα που εισέρχονται σε δημόσιους χώρους, ενώ οι εθελοντές έχουν συμβάλει ενεργά σε πολυάριθμους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. 

Επιπρόσθετα, περισσότεροι από 19.400 άνθρωποι (κρούσματα - ευάλωτα άτομα σε καραντίνα) έχουν λάβει «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ., ενώ πάνω από 11.300 άτομα έχουν ζητήσει και λάβει στήριξη από τις υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης που διαθέτει.

Συγχρόνως, με τις συνεχείς δράσεις ενεργής προσέγγισης αστέγων (Streetwork), έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 1.000 άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης, στα οποία ο Ε.Ε.Σ. παρέχει είδη διατροφής, πρώτες βοήθειες, θερμομετρήσεις και κρίσιμες πληροφορίες για την προστασία τους από τον κορωνοϊό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τις πρόσφατες εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ο Ε.Ε.Σ. ανέλαβε τη μεταφορά ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων σε εμβολιαστικά κέντρα COVID-19 της Αττικής, δράση που πλέον έχει επεκταθεί και υλοποιείται επιτυχώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σημειώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψιν τις τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη κοινωνία λόγω της πανδημίας, προσανατολίζεται στην υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων το επόμενο διάστημα, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων της χώρας. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ