Έσωσαν ότι μπορούσαν από τον Άγιο Δημήτριο Μεσοχωρίου

Από τον πρώτο σεισμό, είχαν δεχθεί μεγάλο χτύπημα τόσο το ρολόι όσο και το καμπαναριό, τα οποία όμως δεν άντεξαν στον δεύτερο σεισμό και έπεσαν.

Αψηφώντας κάθε κίνδυνο ο πατήρ Θεόδωρος, δύο εθελοντές και ο επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου μπήκαν στο εσωτερικό της μισογκρεμισμένης εκκλησίας με μοναδικό στόχο να σώσουν ότι περισσότερο μπορούσαν.

Παρά το γεγονός πως εδώ και δέκα συνεχόμενες ημέρες (από την περασμένη Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021) οι σεισμικές δονήσεις δεν λένε να σταματήσουν να ταρακουνούν ολόκληρο το νομό Λάρισας και ιδιαίτερα τα χωριά Ελασσόνας και Τυρνάβου, οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο εσωτερικό του Ιερού Ναού θέλοντας να βγάλουν ότι μπορούν εικόνες και κειμήλια.

«Να κι άλλο, σκάψτε εδώ» έλεγε ο πατήρ Θεόδωρος καθώς έβγαζε με τα χέρια του τα μπάζα και το χώμα δίνοντας θάρρος στους υπόλοιπους να συνεχίσουν.

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ήταν σημείο αναφοράς για την περιοχή. Ένας ιερός ναός πραγματικό στολίδι, εντυπωσιακός στην είσοδο του χωριού.

Από τον πρώτο σεισμό, είχαν δεχθεί μεγάλο χτύπημα τόσο το ρολόι όσο και το καμπαναριό, τα οποία όμως δεν άντεξαν στον δεύτερο σεισμό και έπεσαν.

Οι άνθρωποι του χωριού είναι ήδη πληγωμένοι καθώς το πολλαπλό χτύπημα του «εγκέλαδου» άφησε χωρίς κατοικία αρκετές οικογένειες γεμίζοντας με σκηνές την περιοχή.

 

Σήμερα, Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, αναμένεται να γίνει λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ. Χαρίτωνα σε μια προσπάθεια να δώσει δύναμη στους ανθρώπους του χωριού. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί σε σκηνή που στήθηκε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και θα έχει αν μη τι άλλο συμβολικό χαρακτήρα.

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ