Εξελίξεις σήμερα με τον νέο πολιτικό φορέα από τους 11 που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Newsroom

Αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου φορέα

Το απόγευμα σε μία ανοικτή συγκέντρωση – στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου  Αθηναίων – θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που συγκροτείται από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Τα στελέχη αυτά πέρασαν όλο το Σαββατοκύριακο συνεδριάζοντας διαδικτυακά προκειμένου να  αποφασίσουν το όνομα της κοινοβουλευτικής τους ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα στελέχη τα οποία στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου και αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους απ’ την «Ομπρέλα», είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία ονόματα.

Το «Αριστερά μπροστά» που ήταν το επικρατέστερο αν και η διαρροή του έφερε πολλά και σύνθετα προβλήματα στα στελέχη που συγκροτούν την νέα τάση.  

Μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται ότι η διαρροή έγινε επίτηδες προκειμένου να «καεί» το όνομα αυτό, καθώς παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» που δημιούργησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγές από τον χώρο αυτό υποστηρίζουν ότι το όνομα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο κομμάτι της Ομπρέλας καθώς έχει κεντρώο ιδεολογικό προσανατολισμό με τον οποίο δεν συμφωνούν οι συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Το  όνομα «Νέα Αριστερά» – που κυκλοφόρησε τελευταίο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε απορριφθεί στο παρελθόν, αλλά μετά τις εξελίξεις με το «Αριστερά μπροστά» όλα είναι ανοικτά. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης – ο οποίος είναι και ο επικεφαλής του νέου σχήματος – αναφερόμενος σε συνέντευξη του στο νέο όνομα τόνισε  ότι:

«Θα έχουμε όνομα με πολιτικό περιεχόμενο. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το όνομα, σίγουρα έχει ένα συμβολισμό, αλλά σημασία έχει το περιεχόμενο. Σημασία δεν έχει πώς σε λένε, αλλά τι λες. Αυτό είναι το μείζον. Εμείς θα έχουμε πολιτικό πρόσημο και αυτό είναι η Αριστερά. Φιλοδοξία μας είναι να απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Νιώθω ότι υπάρχουν πολλοί που είναι πολιτικά άστεγοι. Θα δώσουμε την ταυτότητά μας, τις πολιτικές μας προτάσεις. Θέλουμε να ασκήσουμε δομική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία, γιατί αυτό απουσιάζει από την πολιτική σκηνή».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ