Εξηγήσεις Θοδωρή Δρίτσα για 17 Νοέμβρη

Εξηγήσεις Θοδωρή Δρίτσα για 17 Νοέμβρη

Ο Θοδωρής Δρίτσας θέλησε να εξηγήσει τι εννοούσε λέγοντας ότι η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε και το αίτημα του Αδωνι Γεωργιάδη να τον διαγράψει ο Τσίπρας

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα ότι η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τις απόψεις του που εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας για τη 17 Νοέμβρη και να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε αυτές τις απόψεις για τη 17 Νοέμβρη ως συνέχεια της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και της πολιτικής αντιπαράθεσης που είναι στο «κόκκινο» για το αν πρέπει ή όχι να ικανοποιηθεί το αίτημα του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. 

«Είδαμε μια συγκέντρωση με τους συμμετέχοντες να σηκώνουν ένα πανό που έγραφε "γεννηθήκαμε 17Ν". Αναρωτιέμαι αν αυτά τα παλιόπαιδα σκέφτηκαν τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης όταν σήκωναν αυτό το πανό. Και την ώρα που σκεφτόμασταν ότι στην πατρίδα μας έχει χαθεί κάθε λογική από μια μερίδα της άκρας Αριστεράς που έχει αγκαλιάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης για να προσθέσει: «Την ώρα που λέγαμε πως δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά, ήρθε η πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο κ. Δρίτσας που δυστυχώς είναι και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ είπε την εξής φράση: Κανείς δεν είχε τρομοκρατηθεί από την 17Ν. Είπε επίσης ότι η 17Ν σκότωνε μόνο από την Δεξιά παράταξη, γι' αυτό και μπορεί να υπάρχει μια οργή και μνησικακία στην Δεξιά, η οποία όμως δεν πρέπει να θολώνει την κρίση της. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η τρομοκρατία διώκεται σε όλο τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο. Στις περισσότερες χώρες διώκεται και ο εκθειασμός. Δεν μπορείς να είσαι μέλος κοινοβουλίου μιας δημοκρατικής χώρας και να επαινείς την τρομοκρατία και την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατο να μην τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Δυστυχώς έχουν περάσει αρκετές ώρες από την δήλωση χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Τσίπρα και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει. Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με αυτά που πιστεύει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και αυτό είναι σοκαριστικό. Είναι αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει – εγώ θα έλεγα αν δεν διαγράψει – τον κ. Δρίτσα. Αυτό που συμβαίνει επιβεβαιώνει την ορθή και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης να τηρηθούν οι νόμοι. Όχι όπως έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα που συμπεριφερόταν ανάλογα με τα καπρίτσια του Κουφοντίνα. Το 2016 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μην μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και το 2021 κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιο κακομαθημένο μιλάμε» για να κλείσει την παρέμβασή του, λέγοντας: «Δεν θέλει να σέβεται τους νόμους αλλά το σοκαριστικό είναι να υιοθετούν τέτοιες απόψεις και κοινοβουλευτικά κόμματα. Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις σοκαριστικές και ντροπιαστικές δηλώσεις Δρίτσα».

Νέα Δημοκρατία κατά Τσίπρα κατά Δρίτσα

Νέα ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αρκετές ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Οι εξηγήσεις Δρίτσα για τη φράση περί τρόμου από τη 17 Νοέμβρη

Πάντως, ο Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο OPEN TV, επανέλαβε ότι κανένας δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. «Είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί. Διατύπωσα αυτό που πιστεύω. Οτι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό είναι το αληθές νόημα όχι των όσων είπα ή δεν είπα ή να το ανασκευάσω αλλά της αξιολόγησής μου ή της άποψής μου. Επίσης, δεν προσέλαβα τη μνήμη των νεκρών».

Ο κ. Δρίτσας υποστήριξε: «Εγώ αγανακτώ και εξίσταμαι για κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτή είναι η παράδοσή μου. Εχω αγανακτήσει όταν συνέβαιναν τα γεγονότα, έχω θυμώσει. Τιμώντας τα θύματα και τιμώντας και κατανοώντας τους συγγενείς και φίλους τους. Κατανοώ και τον θυμό και την αγανάκτηση και σήμερα θα προσθέσω την αίσθηση μιας ανάγκης δικαίωσης».

«Κατανοητό δεν είναι μία κυβέρνηση ένα κράτος να λειτουργεί εκδικητικά. Αν αυτό δείχνει ασέβεια προς τα θύματα, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε την κοινωνία. Στην όλη μου ανθρώπινη συγκρότηση αλλά και στην πολιτική μου συγκρότηση θεωρώ αδιανόητο κάποιος να χρήζει τον εαυτό του τιμωρό», σημειώνει ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας: «Πολιτική και ηθική η αντίθεσή μου στην τρομοκρατία». 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ