Ευχαριστήριο Δημάρχου Φαιστού στον Λ. Αυγενάκη

Newsroom
Newsroom

Αναφορά στα έργα που πραγματοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν στην περιοχή του Δήμου Φαιστού

Με αφορμή τις αλλαγές στο Υπουργικό σχήμα που ανακοίνωσε ο κ. πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, σε ανακοίνωση τους προς τον βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέρει:

«Στη ζωή κάποιοι κύκλοι ανοίγουν και κάποιοι άλλοι ολοκληρώνονται για να ξεκινήσουν νέοι, πιο δημιουργικοί. Από τους δύο "κύκλους" συνεργασίας μας με τον συντοπίτη Υπουργό και φίλο Λευτέρη Αυγενάκη, τόσο στη θητεία του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, όσο και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μόνο θετικά έχουμε να θυμόμαστε. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μεγάλα κι εμβληματικά έργα πήραν σάρκα και οστά. 

Η δημιουργία του νέου κλειστού Τυμπακίου. 

Η αναβάθμιση του κλειστού Μοιρών και η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Μοιρών. 

Η βελτίωση του Σταδίου Μοιρών. 

Οι παρεμβάσεις για Camp ΑΜΕΑ στον Αφραθιά. 

Η δημιουργία γηπέδων 5x5 ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές με στόχο την ενίσχυση του αθλητισμού.

Οι προοπτικές για τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς και οι παρεμβάσεις για εκπαίδευση κι επιμόρφωση των αγροτών και κυρίως των νέων αγροτών. 

Οι παρεμβάσεις για το Φράγμα Φανερωμένης και το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού με εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου Φαιστού. 

Το δίκαιο σύστημα επιδοτήσεων, οι παρεμβάσεις για τη νέα ΚΑΠ και οι πολιτικές εξορθολογισμού. 

Αυτά είναι ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα μιας μεγάλης συνεργασίας, με τη λίστα να μην παρατίθεται εσκεμμένα ολόκληρη διότι είναι τόσο μεγάλο το εύρος της συνεργασίας που δεν μπορεί να χωρέσει στο σύνολο της σε μία μόνο δήλωση. Ο Υπουργός και συντοπίτης μας όμως, δεν στάθηκε μόνο στο Δήμο Φαιστού. Ήταν, όπως άλλωστε είχε υποχρέωση, υπουργός όλης της χώρας, προσφέροντας στον τόπο του, στην Κρήτη μας, στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Οι παρεμβάσεις του άλλωστε για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι συνεργασίες του με τους ομολόγους του, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, των όσων πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται. 

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως δεν μπορούμε να κρύψουμε την έκπληξη μας μετά την παρουσίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Είμασταν βέβαιοι πως η πορεία του Λευτέρη Αυγενάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχριζε συνέχειας, προκειμένου να αναδειχθούν πολιτικές και δράσεις που για πρώτη φορά ξέφευγαν από τη στενή λογική των επιδοτήσεων και περνούσαν στη λογική των διεκδικήσεων και της προόδου. 

Παρ’ όλα αυτά, είμαι πεπεισμένος πως οι "κύκλοι" του Λευτέρη Αυγενάκη δεν σταματούν. Γιατί ο συντοπίτης μας Λευτέρης Αυγενάκης είναι άνθρωπος της προσφοράς ούτως ή άλλως.

Θεωρώ δεδομένη τη συνέχεια της συνεργασίας μας και δεδομένο πως η πορεία συνεχίζει μόνο προς τα εμπρός. Φίλε και συντοπίτη Λευτέρη, σε ευχαριστούμε για όσα έχεις προσφέρει στο δήμο μας και τον τόπο μας και για τα ακόμα περισσότερα που θεωρώ δεδομένο πως θα προσφέρεις στο μέλλον. Καλή συνέχεια".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ