Φωτιά στο Μάτι: Για κακούργημα παραπέμπονται πέντε πρώην αξιωματικοί της Πυροσβεστικής

Φωτιά στο Μάτι: Για κακούργημα παραπέμπονται πέντε πρώην αξιωματικοί της Πυροσβεστικής

Τί αποφάσισαν οι δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για πέντε πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 103 νεκρούς αποφάσισαν με βούλευμά τους (1368/22) οι δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κασσίμη και μέλη τις πρωτοδίκες Θεοδώρα Τραϊανίδου και Νίκη Ρεβύθη, ομόφωνα διατάσσουν:

1. Την περαιτέρω κύρια ανάκριση για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βάρος πρώην πέντε στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

2. Την παραπομπή σε δίκη για πλημμεληματικές  κατηγορίες «συρρικνωμένες» για 13 άτομα.

3. Την πλήρη απαλλαγή 10 ατόμων από το χώρο της Αστυνομίας και αντιδημάρχους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολογώντας ηχητικά ντοκουμέντα από τα οποία προκύπτει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αναγκαία εναέρια μέρα για την έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, έκριναν ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είχε την ευθύνη για τα εναέρια μέσα την κρίσιμη ώρα έλειπε από τη θέση του και δεν πρότεινε να σηκωθούν ελικόπτερα που παρέμειναν καθηλωμένα.

Επίσης, άλλος υψηλόβαθμος αξιωματικός που βρισκόταν σε φωτιά στην Κινέτα, παρά τις οδηγίες που είχε λάβει να μεταβεί στο Μάτι, έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ είχαν αρχίσει οι αναφορές για τους πρώτους νεκρούς.

Η δικογραφία θα επιστρέψει τώρα στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τα πέντε άτομα και εάν τελικά η δίωξη ασκηθεί οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα κληθούν εκ νέου σε απολογία αυτή τη φορά για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης. 

Πηγή: real.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ