Φωτιές στη Ρόδο: Πονοκέφαλος οι αναζωπυρώσεις

Φωτιές στη Ρόδο: Πονοκέφαλος οι αναζωπυρώσεις

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα

Μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή (1/8), μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού αυτή την ώρα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά, όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν δύο περιοχές της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ