Φύτεψαν λουλούδια ενάντια στις γυναικοκτονίες

Φύτεψαν λουλούδια ενάντια στις γυναικοκτονίες

Η δράση με υψηλούς συμβολισμούς, ενάντια στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας.

Σε συμβολική φύτευση λουλουδιών στη μνήμη των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, προχώρησαν την Τρίτη, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης και το Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

 

Η δράση με υψηλούς συμβολισμούς, ενάντια στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα, μία μέρα μετά την αναβολή της δίκης της 24χρονης Ερατώς που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Οι διοργανωτές φύτεψαν τριανταφυλλιές γύρω από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια, και ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ