Γ. Πατούλης: Η πρωτοφανής κρίση από τον Covid-19 μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία

Γ. Πατούλης: Η πρωτοφανής κρίση από τον Covid-19 μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία

Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση του Covid-19 θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία, υποστήριξε ο περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στο «Energy Forum -Ξεπερνώντας την πανδημία», τονίζοντας την αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από την αυτοδιοίκηση προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους θα συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

 «Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η απάντηση είναι σαφής: ο στόχος για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να αποτελέσει μέρος της μετα-πανδημικής μας πραγματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης  τονίζοντας πως «η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα». Και συνεχίζει περιγράφοντας το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που «γέννησε» η κρίση της πανδημίας.

«Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε έτοιμοι να ενθαρρύνουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που προήλθε από την αναγκαιότητα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων λόγω του Covid-19 καθώς οι ψηφιακές λύσεις έχουν προωθήσει εικονικούς χώρους εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η ψηφιοποίηση δεν περιορίζεται μόνο σε ιατρικές λύσεις, αλλά παίζει επίσης ρόλο ως ο ενεργοποιητής της κυκλικής οικονομίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις, να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες, να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα, να προωθήσουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να μειώσουν το κόστος συναλλαγής τους».

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε επίσης ότι «η  Περιφέρεια Αττικής η οποία βρέθηκε από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των συνεπειών της, δίνει έμφαση σε συγκεκριμένες δράσεις και μάλιστα με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Επιπλέον δίνει έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων, στον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της οποίας εξασφαλίζεται ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος και κοινωνικής ευημερίας.

Επίσης, σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει  στη δημιουργία κόμβου «Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών», με σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες (Regional Profile) για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και θα υποστηρίζει τους υποψηφίους επενδυτές στη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών».

Το συνέδριο

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy από το επενδυτικό φόρουμ Α-Energy Investments Initiative με τη συνεργασία του ενημερωτικού site www.ecopress.gr και τη συμμετοχή σειράς σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και την ευγενική υποστήριξη της cosmoONE.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Ν. Παπαθανάσης, οι  πρώην Υπουργοί και Βουλευτές Θ. Ρουσσόπουλος, Γ. Μανιάτης και Σ. Φάμελλος, ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, οι Γ.Γ. Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, και Γ. Καραγιάννης,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης κ.α.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ