Γεωργαντάς: Θα κατατεθεί τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων

Newsroom
Newsroom

Γ. Γεωργαντάς: Στο ερανιστικό ν/σ του υπ. Τουρισμού θα κατατεθεί τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων γεωπονικών σχολών

Την κατάθεση υπουργικής τροπολογίας στο ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, η οποία θα δίνει οριστική λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων πανεπιστημιακών γεωπονικών σχολών πενταετούς φοίτησης, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

   Ο κ. Γεωργαντάς είχε διαβεβαιώσει τόσο τα κόμματα όσο και τους αρμόδιους φορείς ότι γίνονται οι προσπάθειες, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσει η λύση του προβλήματος.

   Κατά τη συζήτηση, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε όσα είχε αναφέρει και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για την ανάγκη δίκαιης αντιμετώπισης των αποφοίτων των γεωπονικών σχολών και την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

   «Είναι μια αναγκαία ρύθμιση που πρέπει να γίνει σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων γεωπονικών σχολών πενταετούς φοίτησης. Είναι μια εκκρεμότητα που έρχεται από το νόμο του 2019 και για την οποία σίγουρα δεν ευθύνονται οι πτυχιούχοι, οι οποίοι πρέπει πράγματι να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα τους. Έπρεπε, όπως είχα πει και στην Επιτροπή, να γίνουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις και συνεργασίες. Νομίζω ότι έγινε σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα μία πολύ καλή συνεργασία με τα κόμματα και τους εκπροσώπους του Γεωπονικού Επιμελητηρίου, αλλά κυρίως και πάνω από όλα, έγινε μία απόλυτα ουσιαστική κα παραγωγική συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

   Σας αναφέρω λοιπόν ότι, υπουργική τροπολογία -για να μην είναι εκπρόθεσμη- θα κατατεθεί στο ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού το οποίο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, η οποία θα δίνει οριστική λύση σε αυτό το ζήτημα.

   Αν κατατεθεί αύριο το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο και η τροπολογία. Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί στο ερανιστικό νομοσχέδιο και νομίζω, έτσι όπως εκφράστηκε, θα έχουμε και την αποδοχή της από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η υπερψήφιση της είναι μια οφειλόμενη ενέργεια από εμάς προς όλους τους πτυχιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

 

Δείτε επίσης

Στον "πάγο" η τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ