Στον "πάγο" η τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Newsroom
Newsroom

Δεν κατατίθεται σήμερα η τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Γεωπονικών τμημάτων

Η  τροπολογία  για τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων Γεωπονικών Τμημάτων και αυτών που προήλθαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, δεν θα κατατεθεί σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Η πρόθεση αυτή του υπουργού Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, που αρχικά ήταν να ψηφιστεί η τροπολογία σήμερα στο νομοσχέδιο  για τον Ελληνικό  Γεωργικό  Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ, μεταφέρεται για πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές.

Το Σχέδιο Τροπολογίας απέστειλε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Ανώτατη πηγή του γραφείου της υπουργού Παιδείας ανέφερε στο esos ότι η Ν.  Κεραμέως δεν διαφωνεί με την τροπολογία, αλλά πριν αυτή κατατεθεί χρειάζεται επεξεργασία.

Σε ερώτησή μας πότε θα κατατεθεί η τροπολογία, προς ψήφιση, στη Βουλή, μας απάντησε ότι υπάρχουν και άλλα, υπό ψήφιση, νομοσχέδια για να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση,  πριν ή μετά τις εκλογές.

Η ίδια πηγή διέψευσε τις "διαρροές" ότι η υπουργός Παιδείας διαφωνεί να κατατεθεί η τροπολογία αυτή τη χρονική στιγμή,  και ότι έθεσε θέμα  ότι μια τέτοια τροπολογία  θα "ξεσήκωνε" τους φοιτητές και πτυχιούχους  των νέων πενταετών Τμημάτων Μηχανικών οι οποίοι θα ζητήσουν Επαγγελματικά Δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο.

Τι είχε γίνει στις 25/11/2021

Μία παράγραφος για την επαγγελματική  εξίσωση των πτυχίων των Κολλεγίων  με τα αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων ,  οδήγησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης , στην απόσυρση  της τροπολογίας, η οποία θα ψηφίζονταν  , για τα επαγγελματικά δικαιώματα των  πτυχιούχων των νέων Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας.

"Η τροπολογία  αποσύρεται  για νομοτεχνικούς λόγους και θα επανέλθει ως άρθρο σε επόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Δεν είναι λοιπόν, προς συζήτηση σήμερα ούτε προς ψήφιση" ανακοίνωσε στη Βουλή ο τότε  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός.

 

 

Δείτε επίσης

Κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση, από τους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ

Πηγή: esos

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ