Γιάννης Τούντας: Το ΕΣΥ πρέπει να έχει ευελιξία στις σχέσεις εργασίας

Γιάννης Τούντας: Το ΕΣΥ πρέπει να έχει ευελιξία στις σχέσεις εργασίας

Την σημασία του να είναι το ΕΣΥ ευέλικτο στις σχέσεις εργασίας που συνάπτει τονίζει ο Γιάννης Τούντας μιλώντας στην «Kοινωνία Ώρα ΜEGA», κρατώντας αποστάσεις από το δίπολο «μαζικές προσλήψεις» - «επιστράτευση γιατρών».

«Το ΕΣΥ πρέπει να υιοθετήσει διάφορες μορφές σχέσεις εργασίας. Επί παραδείγματι, να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να κάνει εποχικές προσλήψεις σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι. Να μπορεί να είναι ευέλικτο. Το να κάνουμε μεγάλο αριθμό προσλήψεων σε ειδικότητες που σε 1-2 μήνες δεν θα τις χρειαζόμαστε είναι άνευ σημασίας. Δεν χρειάζεται να υποχρεώσουμε όλους τους αναγκαίους γιατρούς να παρατήσουν τις δουλειές τους και να έρθουν να δουλεύουν όλη μέρα σε μονάδα Covid. Θα μπορούσαν να βοηθάνε κάποιες ώρες κάποιες μέρες της εβδομάδας» δήλωσε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

«Μπήκαμε σε δύο ακραίες εκδοχές. Την επιστράτευση και τις μαζικές προσλήψεις που είναι κατά τη γνώμη μου λάθος» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι δεδομένη η ανάγκη των προσλήψεων στο ΕΣΥ. «Αλλά πρέπει να γίνει με σχεδιασμό και σωστή εκτίμηση των αναγκών κάθε περιοχής και ειδικότητας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτω από την πίεση της πανδημίας».

Self-τεστ κορωνοϊού

Ακόμα, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του self-τεστ για τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας ότι οι επιδημίες καταπολεμώνται στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία.

«Θα μπορούμε να κάνουμε self-τεστ. Επιπλέον πολύ σημαντικό όπλο. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τον Απρίλιο θα αρχίσουμε να ζούμε μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Με τους εμβολιασμούς που θα αυξηθούν κατά πολύ, με τα τεστ αυτά θα αντιμετωπίζουμε τα κρούσματα τα οποία θα ιχνηλατούμε» είπε, λέγοντας ότι τα κρούσματα από αυτά τα τεστ θα πρέπει να καταγράφονται ει δυνατόν περισσότερο.

«Αλλά ακόμα και αν δεν το καταγράψει, το ότι θα είναι κάποιος θετικός, θα μπει σε μια διαδικασία αυτοπροστασίας. Οι επιδημίες καταπολεμώνται στην κοινότητα όχι στα νοσοκομεία».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ