Γιούνκερ: Ήθελαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκα ποτέ

Γιούνκερ: Ήθελαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκα ποτέ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θυμάται στιγμές από τη διαπραγμάτευση του 2015 και προαναγγέλλει τι θα συμπεριλάβει στο βιβλίο που γράφει αυτόν τον καιρό.

Για τις πιέσεις των ισχυρών της Ευρωζώνης να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ μίλησε ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο OPEN. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταυτότητα και τον μεγάλο αριθμό των πρωθυπουργών εκείνων που με καλούσαν στην ελληνική κρίση για να μου πουν ότι αυτό είναι θέμα των κρατών μελών και όχι της Κομισιόν. Γιατί δεν τους άρεσε η φιλοελληνική μου προσέγγιση. Ήθελαν, κυρίως οι Γερμανοί -κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καλός μου φίλος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - να αποβάλουν προσωρινά την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Δεν το δέχτηκα ποτέ», αποκάλυψε.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν κατηγορεί τους πολιτικούς της εποχής ότι δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας. «Η Ελλάδα είναι ένας λαός που είχε απαίσια εμπειρία με την Ευρώπη. Αυτό που κριτικάρω είναι η στάση πολλών Ευρωπαίων», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του.

Επίσης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντά στο ερώτημα, με ποιον θα επέλεγε να πάει ένα βράδυ για ποτό ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ