Γλυκά Νερά: Πώς έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος η ΕΛ.ΑΣ

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σε ενημέρωση σχετικά με την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της ΓΑΔΑ υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, σημείο-κλειδί στην υπόθεση αποτέλεσε η σχέση που έχτισαν οι αστυνομικοί με τον 32χρονο πιλότο.

«Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε τόπο και ψυχή» ανέφερε ο κ. Τζεφέρης.

«Σε αυτήν», συνέχισε, «είχαμε έναν λόγο παραπάνω», ενώ τόνισε πως επρόκειτο για δύσκολη υπόθεση καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία, και «η αστυνομία δεν λειτουργεί με υποψίες αλλά με δικογραφίες».

 

 

Η Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθύντρια Εγκληματικών Εργαστηρίων είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε άμεσα κατανοητά πως η υπόθεση απαιτούσε περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση. Κρίσιμη ήταν η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού. Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων βάσει των στοιχείων που προέκυψαν υπήρχαν αναντιστοιχίες.

Αυτά τα στοιχεία προκαλούσαν ερωτήματα και οι απαντήσεις των οποίων ήταν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Ο προϊστάμενος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, παρουσίασε το χρονικό του εγκλήματος και όλα όσα είπε ο σύζυγος της Καρολάιν στην αστυνομία.

«Τα πρώτα κρίσιμα ευρήματα ήταν η αιτία θανάτου η οποία οφειλόταν σε ασφυξία. Παρατηρήθηκαν κάποια σημάδια στα χέρια και στα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος. Αυτά τα σημάδια δεν ήταν ιδιαίτερα ορατά και γι΄αυτό προέκυψε ένας προβληματισμός για τον χρόνο που ο σύζυγος ήταν δεμένος.

Διαπιστώσαμε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Ο σκύλος βρισκόταν κρεμασμένος στη σκάλα. Τα πιο κρίσιμα πειστήρια ήταν το ψηφιακό ρολόι του θαύματος, τα κινητά και οι κάμερες. Μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο και ποιοι άνθρωποι είχαν εισέλθει στο σπίτι. Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων πέρα από την ύπαρξη του θύματος και του συζύγου.

Έτσι η έρευνα έπρεπε να εστιαστεί αποκλειστικά στον σύζυγο. Κάποια πειστήρια έδειχναν κίνηση του συζύγου κατά τη διάρκεια που ήταν δεμένος. Αυτό μας έδειξε ότι υπήρχε εμπλοκή του συζύγου. Για να επιβεβαιώσουμε τις υποψίες θα έπρεπε να εξετάσουμε σχολαστικά τον σύζυγο και του θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Εκείνος έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα και το παιδί, αλλά και τη σχέση με την ομάδα που είχε αναλάβει την υπόθεση. Μετά ομολόγησε.

Μας είπε για τον διαπληκτισμό με τη σύζυγό του και επιβεβαίωσε πως επέφερε τον θάνατο στη σύζυγό του με ασφυχτικό μηχανισμό. Μας είπε ότι σκηνοθέτησε το χώρο του εγκλήματος για να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία».

 

Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν στον πιλότο

Η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη εναντίον του, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. 

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
-Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

  • ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

    Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται: ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
    Ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας:
    α)του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν
    β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η ομολογία του συζυγοκτόνου: "Κρέμασα το σκυλί για να γίνω πειστικός"!

Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα στον πιλότο

Γλυκά Νερά: Η οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI που «έδειξε» τον δράστη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ