Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη πάλεψε να αμυνθεί – Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Μεταμόρφωση Αττικής
Από τα συνολικά τραύματα, δύο βαθιά τραύματα στον τράχηλο ήταν εκείνα που επέφεραν τον θάνατό της, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση.
Το τελευταίο αντίο στην 25χρονη Πηνελόπη θα πουν σήμερα, στις 11 το πρωί, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που τη γνώριζαν, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Ηγουμενίτσα, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή και συγκίνηση, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες της δολοφονίας της από τον πρώην σύντροφό της.
Η 25χρονη εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή (20/9) σε ποδηλατόδρομο στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η Πηνελόπη δέχθηκε συνολικά 14 πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηπείρου από τον ιατροδικαστή Γιάννη Αϊβατίδη.
Από τα συνολικά τραύματα, δύο βαθιά τραύματα στον τράχηλο ήταν εκείνα που επέφεραν τον θάνατό της, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση.
Ιδιαίτερα σοβαρά ήταν και τα τραύματα που εντοπίστηκαν στην πλάτη της 25χρονης. Επτά τραύματα προκάλεσαν κακώσεις σε ζωτικά όργανα, μεταξύ των οποίων οι πνεύμονες, το ήπαρ και η σπλήνα, αποτυπώνοντας τη σφοδρότητα της επίθεσης.
Τραύματα καταγράφηκαν επίσης στα άνω και κάτω άκρα της, μεταξύ άλλων και στον αντίχειρα. Τα ευρήματα στα χέρια της 25χρονης παραπέμπουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε χαρακτηριστικά αμυντικά τραύματα, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι επιχείρησε να προστατευθεί και να ανακόψει τη λεπίδα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αποτελούν πλέον σημαντικό στοιχείο για τις διωκτικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 25χρονη.
Την ίδια ώρα, η δολοφονία της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ηγουμενίτσα. Το απόγευμα της Τρίτης, πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ηγουμενίτσας.
Με πανό και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την οργή και τη θλίψη τους για τη δολοφονία της 25χρονης. «Οργή και θλίψη, καμία άλλη να μη λείψει» και «Ούτε μία λιγότερη, καμία άλλη δολοφονημένη» ήταν ορισμένα από τα μηνύματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση.
Κατά τη διάρκειά της διαβάστηκε το κείμενο της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ηγουμενίτσας, η οποία καταδίκασε την έμφυλη βία και τάχθηκε κατά της χρήσης εκφράσεων όπως «κακές στιγμές», «εγκλήματα πάθους» ή «θολωμένα μυαλά» για την περιγραφή τέτοιων περιστατικών.
«Δεν θα συνηθίσουμε τον τρόμο, δεν θα μείνουμε βουβές να μετράμε πληγές και δολοφονημένες. Μετατρέπουμε τη θλίψη σε οργή και τον φόβο σε κοινό αγώνα στον δρόμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Πρωτοβουλία, ζητώντας παράλληλα τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
- Κυριακή Γρίβα: Αναβιώνει στο Εφετείο ο εφιάλτης – Οι τρεις δικογραφίες για τη στυγερή δολοφονία
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για νέα κίνητρα στις άμεσες ξένες επενδύσεις




