Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Δεν πρόκειται για «οικογενειακή τραγωδία»

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Δεν πρόκειται για «οικογενειακή τραγωδία»
Newsroom
Newsroom

Ξεσπούν οι γυναίκες της περιοχής

Μια ακόμα γυναίκα προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων γυναικοκτονιών στη χώρα μας. Πρόκειται για την πέμπτη γυναίκα που δολοφονείται από τα χέρια του συζύγου της, από την αρχή του 2022.

Γυναίκες της περιοχής συγκλονισμένες, ο τρόμος γραμμένος στα μάτια τους καθώς ακόμη μία δολοφονήθηκε με τόσο άγριο τρόπο από τον σύντροφό της και αυτή τη φορά δίπλα στην πόρτα τους.

Μια από αυτές, η Σίσσυ Βώβου, μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, η οποία ξεσπά για την –ακόμα μια- άγρια γυναικοκτονία.

«Κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Ένα από αυτά που ζητάμε είναι να μπει ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα ως ιδιαίτερο αδίκημα ώστε να μη δίνονται ελαφρυντικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είναι ένα αδίκημα που γίνεται οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να υπάρξει μια κινητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας. Αντι να μειώνονται τα περιστατικά γυναικοκτονιών αυξάνονται» ανέφερε επίσης τονίζοντας πως:

«Δεν πρόκειται για ‘’οικογενειακή τραγωδία’’, πρόκειται για φόνο. Το τι θα κάνει ο δράστης με το τομάρι του είναι άλλο θέμα».

Δείτε επίσης

«Σκότωσα τη μητέρα σου!», είπε στο γιο του ο 55χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του

Απόπειρα αυτοκτονίας για τον φερόμενο ως δράστη της γυναικοκτονίας – Επεσε σε γκρεμό

Μία ακόμα γυναικοκτονία στην Ελλάδα: Μαχαίρωσε τη γυναίκα του μετά από καυγά

Πηγή: In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ