Γύθειο: Έκρυβε στο σπίτι του αρχαία και όπλα

Γύθειο: Έκρυβε στο σπίτι του αρχαία και όπλα

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για τα όπλα

Αρχαία και όπλα βρήκαν αστυνομικοί στο σπίτι και στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στο Γύθειο ένας 54χρονος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για τα όπλα.

Ο 54χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έρευνες στις ιδιοκτησίες του όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μεταξύ άλλων, είκοσι δύο πήλινα τμήματα αγγείων, πήλινα σκεύη, πολεμικά τυφέκια, ξιφίδια, φυσίγγια.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, σύμφωνα με αρχαιολόγο χρονολογούνται διαφορετικές περιόδους αρχαίων χρόνων (Ρωμαικών, Βυζαντινών, κλασικών/ Ελληνιστικών) και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ