Χαρίτσης κατά Πιερρακάκη: Επιχειρείται η πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975

Newsroom
Newsroom

"Πυρά" κατά του Κυριάκου Πιερρακάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ενίσχυση των δημοσίων ΑΕΙ, με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς να σημειώνει ότι η κυβέρνηση καλεί την εθνική αντιπροσωπεία να παραβιάσει το Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «η Νέα Αριστερά όχι μόνο θα καταψηφίσει το σημερινό νομοσχέδιο. Αλλά δεσμεύεται και ότι δεν θα δεχτούμε στο μέλλον κανένα τετελεσμένο. Και δεσμευόμαστε ότι θα ενεργοποιήσουμε όλα τα θεσμικά και κοινωνικά αντίβαρα για την προστασία του Συντάγματος και την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια νέα προοδευτική πλειοψηφία θα καταργήσει αυτόν τον Νόμο. Γιατί το πανεπιστήμιο του μέλλοντός μας είναι ποιοτικό, εξωστρεφές, σύγχρονο, κοινωνικά προσβάσιμο, δημοκρατικό. Και συνεπώς Δημόσιο».

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς, όπου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, τη στιγμή που, όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, «επιχειρείται η πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975 ως σήμερα».

Για να φτιάξουμε ένα μέτωπο προστασίας του Συντάγματος, την πιο κρίσιμη ώρα. Για να ενισχύσουμε τη φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των φοιτητών και των φοιτητριών που βρίσκονται εδώ και μήνες στους δρόμους μαζί με τους πανεπιστημιακούς και το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων και αγωνίζονται για μία καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για να διακόψουμε την κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία που κάνει το «άσπρο-μαύρο» στο Σύνταγμα της χώρας μας και να έρθει ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί. Για να ακούσει όλη η κοινωνία επί τρεις επιπλέον μέρες τα επιχειρήματά όσων θέλουν να υπερασπιστούν το δημόσιο Πανεπιστήμιο», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ