Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς: Μέτρα για τους εργαζομένους στον καύσωνα

Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς: Μέτρα για τους εργαζομένους στον καύσωνα

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον καύσωνα υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρουσία όλων των εμπλεκομένων πραγματοποιείται στις 11:30 στο κέντρο επιχειρήσεων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον καύσωνα που βιώνει η χώρα «άλλο ένα ακραίο φαινόμενο που δεν είναι αποκομμένο από τη συνολική απειλή της κλιματικής απειλής», προσθέτοντας πως υπάρχουν σχέδια στους δήμους και τις περιφέρειες για την αντιμετώπισή του. 

«Υπάρχουν σχέδια, δεν είναι μόνο ο καύσωνας, αλλά και το πώς συνδέεται με το ζήτημα των πυρκαγιών», εξήγησε ο ίδιος. 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να επεκταθεί, σημειώνοντας πως «αυτό θα προκύψει, δεν θέλω να προκαταλάβω».

Ερωτηθείς για το αν θα γίνουν τροποποιήσεις στην ώρα προσέλευσης ή μειώσεις στο ωράριο των εργαζομένων ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών και όσοι δίνουν τον αγώνα τους εκτός γραφείων θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζομένους τους».

Πρόσθεσε δε, πως υπάρχουν μέτρα που προβλέπονται στις εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Εσωτερικών και γι’ αυτό στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.

Παράλληλα τόνισε ότι όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

  • την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών
  • την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών
  • την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη
  • περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.
Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ