"Χτύπησαν" και στην Πάτρα απατεώνες που ζητούν χρήματα μέσω Facebook

"Χτύπησαν" και στην Πάτρα απατεώνες που ζητούν χρήματα μέσω Facebook

Πως έχει στηθεί η απάτη

Στην Πάτρα έκαναν την εμφανίση τους τις τελευταίες ώρες τα μηνύματα (messenger) στο facebook, μέσω των οποίων επίδοξοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψιάστες χρήστες. Συγκεκριμένα στο λογαριασμό του στο φβ έφθασε μήνυμα, στο οποίο φέρεται μια διαδικτυακή του φίλη να του ζητά χρήματα, με την αιτιολογία πως έχασε το πορτοφόλι της και μαζί και την κάρτα τραπέζης και τον ρωτά έαν έχει λογαριασμό σε συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

 

2

 Η απάτη έχει στηθεί ώς εξή, χακάρονται λογαριασμοί φυσικών προσώπων και στέλνονται μηνύματα προς κάθε φίλο τους προσποιούμενοι τον ίδιο και ζητώντας χρήματα, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς του e-banking ή του winbank. Στην περίπτωση που ο αποδέκτης του μηνύματος απαντήσει, ακολουθεί ένα δεύτερο με την αποστολή ενός λινκ, που εάν το "ανοίξει", τότε εν αγνοία του επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στους απατεώνες στα τραπεζικά του δεδομένα!

Εκείνο που συστήνουν οι αρχές είναι σε κάθε επικοινωνία που σας κινεί υποψίες, καλό θα ήταν αφενός να μην προχωρείτε σε ότι σας ζητούν πριν επικοινωνήσετε με το δικό σας άνθρωπο - φίλο στο facebook - και αφετέρου να το καταγγείλετε στη Διεύθυνση Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, ώστε να βρεθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χάκερς.

Σε δεύτερο χρόνο αλλάξτε τους κωδικούς σας και βάλτε πιο δύσκολους συνδυασμούς, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία χακάρονται, όσοι έχουν κωδικό ονόματα ή ημερομηνίες και χρονολογίες γεννήσεων που περιλαμβάνονται ακόμη και στις προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ σας.

Πηγή: tempo24.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ