Η. Μόσιαλος: "Μένουμε σπίτι και το Πάσχα"

Η. Μόσιαλος: "Μένουμε σπίτι και το Πάσχα"

Κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων την πασχαλινή περίοδο τάχθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας

Κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα, τάχθηκε ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές LIVE» με τον Φάνη Παπαθανασίου. 
    
«Δεν μπορούμε με 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το Σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα το Μάιο», τόνισε ο κ. Μόσιαλος. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει έκκληση στους πολίτες το Πάσχα να το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που τόνισε πως «μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν βρίσκεται σε ύφεση».
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ