Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε απομονωμένο μειονοτικό σχολείο στην Ξάνθη

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε απομονωμένο μειονοτικό σχολείο στην Ξάνθη

Το νηπιαγωγείο και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην ορεινή Ξάνθη επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας. 

 

Δύο σχολεία στο χωριό Πάχνη του Δήμου Μύκης, πού βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη και σε υψόμετρο 770 μέτρων, επισκέφτηκε υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Παιδιά και εκπαιδευτικοί από το νηπιαγωγείο και το μειονοτικο δημοτικό σχολείο Μύκης συνομίλησαν με την υπουργό Παιδείας και μοιράστηκαν μαζί της τα νέα της σχολικής χρονιάς.

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα σχολεία της ορεινής Ξάνθης, στο πλαίσιο περιοδειών που κάνουμε, απ' άκρη σ' ακρη, σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα. Νίκη Κεραμέως.

Το δημοτικό σχολείο Μύκης διαθέτει 60 μαθητές ενώ το νηπιαγωγείο 12 παιδιά. Η υπουργός μπήκε στις τάξεις της διδασκαλίας χωρίς τα παιδιά να έχουν ενημερωθεί για την επίσκεψη της, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στα παιδιά όταν την είδαν ξαφνικά να μπαίνει στην αίθουσα.

Η κ. Κεραμέως συζήτησε μαζί τους και στην αυλή την ώρα του διαλείμματος σε χαλαρό κλίμα για τις προτιμήσεις τους στα μαθήματα και στον αθλητισμό. Τα παιδιά μοιράστηκαν ιστορίες, τραγούδησαν και έπαιξαν παιχνίδια με την υπουργό Παιδείας. Πριν φύγει της χάρισαν μια ζωγραφιά που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της.

Σε πολύ θετικό κλίμα, η υπουργός άκουσε τις προτάσεις μαθητών και εκπαιδευτικών αναφέροντας:

«Είναι πάρα πολύ ευχάριστο και χρήσιμο να ακούσει κανείς τις προτάσεις και των εκπαιδευτικών μας και των μαθητών μας, γιατί στη βάση ακριβώς αυτών των προτάσεων πολύ συχνά βελτιώνουμε τις πολιτικές μας. Είχα τη χαρά να δω, εδώ στην Ξάνθη, την εφαρμογή και πολλών νέων καινοτομιών στα σχολεία, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων τα οποία εφαρμόζονται από τη φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας . Οπως, επίσης, να συζητήσουμε και για άλλες καινοτομίες, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί, όπως τα νέα προγράμματα σπουδών, τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο. Θεωρώ καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας, δίπλα στους μαθητές μας, και αυτό επιδιώκω να το κάνω σε όλη την Ελλάδα».

Τέλος, η υπουργός χαρακτήρισε χρήσιμη την επίσκεψη της στα σχολεία της ορεινής Ξάνθης τονίζοντας ότι:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω εκτενώς και με τους μαθητές και με τους εκπαιδευτικούς και να μου μεταφέρουν έτσι την εφαρμογή στην πράξη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που είναι μία νέα πολιτική που εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο στα σχολεία μας και αφορά στο πώς θα δώσουμε περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στα παιδιά μας, ούτως ώστε όταν με το καλό τελειώσουν το σχολείο να έχουν περισσότερα εφόδια για τη ζωή τους».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ