Καβάλα – φονικό: Το θύμα ζητούσε καλύτερες συνθήκες για το μωρό και όχι φυγή, λέει ο δικηγόρος

Newsroom
Newsroom

Ο 56χρονος είχε πλάσει το σενάριο ότι η κοπέλα θα τον άφηνε οριστικά για να πάρει το παιδί να πάει στη Γερμανία, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων του περί ολέθριας σχέσης που ξεκίνησε όταν το 31χρονο θύμα «ερωτεύτηκε» τον τόπο καταγωγής της μητέρας της και βρέθηκε να ζει «πρωτόγονα» με τον 56χρονο κτηνοτρόφο, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μάρκος Αποστολίδης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. «Δεν είχε πρόθεση να τον εγκαταλείψει αλλά να λείψει για 3 εβδομάδες στη Γερμανία για υπόθεση κληρονομιάς, αλλά εκείνος δεν την πίστεψε κι έστρεψε την μονόκαννη καραμπίνα σε εκείνη και στο 11χρονο μωρό τους», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλη  του 2017 η αδικοχαμένη κοπέλα ήρθε στο χωριό της μητέρας της, στον ορεινό οικισμό Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας. «Αγαπούσε αυτόν τον βουκολικό τρόπο ζωής, αφοσιώθηκε στη φύση, στα ζώα, στον πρωτόγονο τρόπο ζωής κι εκείνος τη θεώρησε κτήμα του και αποκλειστική βοηθό», είπε ο δικηγόρος.

«Όταν το μωρό ήρθε στον κόσμο, έπρεπε να υπάρχουν άλλες συνθήκες υγιεινής»

«Ό,τι βίωσε στα τέσσερα χρόνια συμβίωσης με τον σύντροφό της, κορυφώθηκε το τελευταίο έτος της κοινής της διαβίωσης, όταν ήρθε στον κόσμο το βρέφος. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πραγματικά εξωπραγματικές, δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι και τελείως αντιφατικοί. Δεν είναι μόνο το χάσμα της ηλικίας, είναι το χάσμα της αντίληψης και της νοοτροπίας του», σύμφωνα με τον Μάρκο Αποστολίδη.

«Η ίδια ενδεχομένως σίγουρα ήθελε να ζει με αυτό τον τρόποαλλιώς θα έφευγε πιο νωρίς πριν δηλαδή πεθάνει. Από το Νοέμβριο περίπου που γεννήθηκε το μωρό μέχρι  τον Ιούλιου περίπου που εκδιώχθηκε από το σπίτι,  έμαθα ότι προσπαθούσε να τον πείσει να αλλάξει τρόπο ζωής, να εκσυγχρονιστεί κάπως», είπε ο κύριος Αποστολίδης, υπενθυμίζοντας ότι μετά τις εκτελέσεις μάνας και παιδιού, ο 56χρονος αυτοκτόνησε.

«Υπήρχε λεκτική επιθετικότητα: Απειλούσε να πνίξει μάνα και παιδί»

« Ήταν ένας ποιμένας που είχε γιδοπρόβατα και η ζωή του ήταν στο μαντρί. Όταν η 31χρονη εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει, ως προς τον τρόπο ζωής, τότε άρχισε να εκδηλώνει λεκτική επιθετικότητα που πολλές φορές είναι το προστάδιο αυτού που έγινε», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, επισημαίνοντας:

«Από  τον περασμένο Νοέμβριο που γεννήθηκε το μωρό, η κοπέλα συνειδητοποίησε ότι αυτός ο τρόπος ζωής είναι παντελώς ασύμβατος με τη ζωή του παιδιού της»

«’Ομως πρόθεσή της δεν ήταν να επιστρέψει στη Γερμανία για μόνιμη εγκατάσταση. Σχεδίαζε ταξίδι τριών εβδομάδων για να τακτοποιηθούν κάποια κληρονομικά θέματα, όμως ο 56χρονος είχε πλάσει το σενάριο ότι η κοπέλα θα τον άφηνε οριστικά για να πάρει το παιδί να πάει στη Γερμανία».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ