Κακοκαιρία Elias: Κόκκινος συναγερμός στη Λαμία για τον Σπερχειό

Newsroom
Newsroom

Ώρες αγωνίας για τους πολίτες

Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με τον Σπερχειό ποταμό στην περιοχή της Φθιώτιδας εδώ και ώρες με την κατάσταση όσο περνάει ο χρόνος και η βροχόπτωση να εντείνεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει αυτή την ώρα (λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι) η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή από πληροφορίες του lamianow.gr.

Το βίντεο είναι περίπου στις 14.00

 

Πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Μεξιατών από το ρέμα Κάκκαβος ωστόσο αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ζητημα έχει διευθετηθεί.

Στις επάλξεις και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου ο οποίος βρέθηκε στο Κόμμα προκειμένου να ενημερωθει από κοντά για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια ώρα στη νέα γέφυρα στο Κωσταλέξι η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει με αποτέλεσμα αυτός να σπάει σε διπλανά χωράφια αφού φερτές ύλες και κορμοί έχουν συσσωρευτεί στο σημείο εμποδίζοντας την ροή των υδάτων.

 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται στην περιοχή του κόμματος αφού η στάθμη του σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών της πολιτικής προστασίας που επιτηρούν σε διάφορα σημεία του Σπερχειού ποταμού η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον ποταμό με τα πλημμυρικά φαινόμενα να μην αποκλείονται αυτή τη στιγμή. Κομβικό σημείο είναι το τι θα γίνει περίπου στις 7:00 το απόγευμα όπου υπολογίζεται ότι θα φτάσουν θα φτάσουν στην περιοχή τα νερά των χειμάρρων από τη Δυτική Φθιώτιδα και στην Ορεινή Ευρυτανία και την Οίτη.

Στην περιοχή των Λουτρών Υπάτης στην Γέφυρα

 

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην καταρρεύσουν τα αναχώματα ώστε το νερό να υπερχειλίσει οριακά αλλά να μην πνίξει το Κόμμα και άλλες περιοχές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ