Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Μαρουσάκης: Τα δύσκολα έρχονται

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Μαρουσάκης: Τα δύσκολα έρχονται

Με αλυσίδες και στο Σύνταγμα

Οι επόμενες ώρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες λόγω αύξησης της σφοδρότητας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προειδοποιεί μιλώντας στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, που αναμένει ακόμα χιόνι ακόμα στο Σύνταγμα και τα αυτοκίνητα στους γύρω δρόμους να κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο κ. Μαρουσάκης, απευθύνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, λέγοντας ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στην διατήρηση του χιονιού στους δρόμους και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες.

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Μαρουσάκης στο CNN Greece: Τα δύσκολα έρχονται - Με αλυσίδες και στο Σύνταγμα

«Θα το στρώσει και στο Σύνταγμα τις επόμενες ώρες. Εκτιμώ ότι θα χρειαστούν αλυσίδες, και στους γύρω δρόμους από το Σύνταγμα ιδιαίτερα από το απόγευμα και μετά. Θέλω να πω δηλαδη ότι είναι τόσο μεγάλο το κύμα χιονόπτωσης και με τόσο μεγάλη ένταση που όσο και έτοιμος να είναι ο κρατικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Επειδή έχει πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στρώνει εύκολα το χιόνι και αυτό είναι το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Ο κ. Μαρουσάκης υπογραμμίζει ότι οι χιονοπτώσεις, που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση μέχρι και αύριο το μεσημέρι κατά διαστήματα, δε, με μεγάλες εξάρσεις.

«Το φαινόμενο άρχισε να εξελίσσεται και στο νομό Αττικής. Αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες. Από ότι φαίνεται το μέγιστο της έντασης του φαινομένου το εντοπίζουμε από το απόγευμα έως το απόγευμα μέχρι και το πρωί αύριο όπου φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλης έντασης χιονόπτωση και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια. Θα χιονίζει από σήμερα μέχρι αύριο δηλαδή κατά διαστήματα με έντονες εξάρσεις».

«Έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, άρα ότι πέφτει κάτω το στρώνει εύκολα. Πρέπει ο κόσμος να προσέχει τις μετακινήσεις του, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην μετακινείται. Αλυσίδες και χιονολάστιχα χρειάζονται οποσδήποτε σε όλες τις περιοχές του νομού Αττικής», επαναλαμβάνει ο κ. Μαρουσάκης, προβλέποντας ότι «η Εθνική οδός προς τη Λαμία, θα έχει μεγάλα προβλήματα τις επόμενες ώρες».

 

«Να αποφύγουν τις μετακινήσεις στα Ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και το Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, Σκοράδες Εύβοια που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», προσθέτει ο κ. Μαρουσάκης.

Όσο για τη θερμοκρασία στην Αττική, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι όλο το επόμενο διάστημα θα κινείται γύρω στους μηδέν βαθμούς, και στα βόρεια προάστια θα πέσει κάτω από το μηδέν.

«Είμαστε στους μηδέν βαθμούς και όσο πηγαίνει ακόμα θα πέφτει περισσότερο. Θα είναι μια δύσκολη κατάσταση μέχρι αύριο το απόγευμα. Από τους προγνωστικούς χάρτες φαίνεται ότι αυτή είναι μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων 20 ετών», καταλήγει.

 

Δείτε επίσης

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σφοδρή χιονοθύελλα σε Βόλο και Πήλιο

Κακοκαιρία Ελπίδα: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Ελπίδα: Την Τρίτη θα ενταθούν τα φαινόμενα στην Κρήτη

 

Εντυπωσιάζουν τα χιονισμένα τοπία της Κρήτης

 

 

 

 

Πηγή: CNN

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ