Κακοκαιρία Ελπίδα: Την Τρίτη θα ενταθούν τα φαινόμενα στην Κρήτη

Κακοκαιρία Ελπίδα: Την Τρίτη θα ενταθούν τα φαινόμενα στην Κρήτη

"Ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές" λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία "Ελπίδα" στην Κρήτη, εκτιμά ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος σημειώνοντας ότι το φαινόμενο των χιονοσφαιριδίων που έντυσε πρόσκαιρα στα λευκά ακόμη και την πόλη του Ηρακλείου, θα επαναληφθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι οι χιονοπτώσεις και οι χιονοστρώσεις στην Κρήτη θα ενταθούν την Τρίτη και η σταδιακή αποκλιμάκωση των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα ξεκινήσει την Τετάρτη. "Η Κρήτη, οι Κυκλάδες και κάποια από τα Δωδεκάνησα θα είναι οι τελευταίες περιοχές της χώρας που θα εξακολουθήσουν να επηρεάζονται από τα φαινόμενα του σφοδρού χιονιά".

Κακοκαιρία που θα τη θυμόμαστε

Όπως σημείωσε ο κ. Λαγουβάρδος, χαλαζόχιονο όπως και την Κυριακή αναμένεται και σήμερα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης αρχικά στα δυτικά και από τις απογευματινές ώρες και μετά και στα ανατολικά του νησιού. Η σοβαρή επιδείνωση των φαινομένων, όμως με πυκνή χιονόπτωση ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 50 - 100 μέτρων θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Τρίτης και θα διαρκέσει έως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει χιονόστρωση ή όχι, ο κ. Λαγουβάρδος σημείωσε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν το στρώσιμο του χιονιού είναι η υγρασία στην επιφάνεια και η θερμοκρασία. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το χαλαζόχιονο είναι φαινόμενο που παρατηρείται και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε χιόνι ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές στη Βόρεια Κρήτη. Το πολύ χιόνι, ασφαλώς, διευκρίνισε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα υπάρξει στους ορεινούς όγκους της Κρήτης. "Είναι χρήσιμο το πολύ χιόνι στα βουνά" τόνισε "και θα το διαπιστώσουμε αυτό τους επόμενους μήνες".

Κεντρική φωτογραφία via eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Παγώνει και την Κρήτη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας "Ελπίς"

Στον κλοιό της "Ελπίδας" η Κρήτη - Δείτε βίντεο

H κακοκαιρία "Ελπίς" στην Κρήτη - Στα λευκά τα ορεινά, κρύο και παγετός 

"Μάχη" για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι

Ανοικτοί οι δρόμοι στα Ανώγεια!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ