Καλλιτέχνες στα μαύρα "τέλεσαν την κηδεία" του Πολιτισμού

Newsroom
Newsroom

Με φέρετρο, κηδειόχαρτα και πλερέζες

Ο καλλιτεχνικός κόσμος συνεχίζει με συνέπεια τις μεγάλες κινητοποιήσεις του μετά την παρουσίαση του Προεδρικού Διατάγματος. Σήμερα, Παρασκευή (17/2), βρέθηκαν έξω από το ΣτΕ, μαυροφορεμένοι και κρατώντας ένα αυτοσχέδιο φέρετρο.

Με αυτή τους την κίνηση «κήδεψαν» τον Πολιτισμό.

 

Την ίδια ώρα, οι καλλιτέχνες κρατούν στάση αναμονής μετά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Καλλιτέχνες διαμαρτυρία κέντρο Αθήνας

Εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των σωματείων και εκπαιδευτικών δραματικών σχολών είχαν εκφράσει επιφυλακτικότητα έως ότου λάβουν γραπτώς από το Μαξίμου όσα προέκυψαν από τη σημερινή συζήτηση.

Καλλιτέχνες Διαμαρτυρία

«Εάν υπάρχει σύγκλιση μένει να αποδειχτεί. Για εμάς δεν είναι θέμα παρεξήγησης, ότι δεν καταλάβαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι πλευρά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα. Δεν πρόκειται για παρεξήγηση νομικού ούτε λογοτεχνικού επιπέδου. Είναι προσβολή ηθική, αξιοπρέπειας και επαγγελματική που πρέπει να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας» είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος.

Καλλιτέχνες διαμαρτυρία

Καλλιτέχνες διαμαρτυρία

Φωτογραφίες από Τατιάνα Μπόλαρη via eurokinissi

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ