«Καμικάζι» με μηχανές και χωρίς πινακίδες «έσπασαν» μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ

«Καμικάζι» με μηχανές και χωρίς πινακίδες «έσπασαν» μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ

Οι απείθαρχοι αναζητήθηκαν από τις Αρχές, αλλά δεν εντοπίστηκαν

Παρά το γεγονός ότι από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ήταν συνεχείς, υπήρξαν και αυτοί που αγνόησαν επιδεικτικά το σήμα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οκτώ μηχανές μεγάλου κυβισμού και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας «έσπασαν» το αστυνομικό μπλόκο στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Οι αναβάτες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από το σημείο όπου διεξάγονταν οι έλεγχοι, με τους αστυνομικούς να διαβιβάζουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης το περιστατικό. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Κερατέας, ωστόσο παρά τις αναζητήσεις οι αναβάτες δεν εντοπίστηκαν.

Μάλιστα στο ίδιο μπλόκο οι άνδρες της αστυνομίας αφαίρεσαν για 60 μέρες τις πινακίδες από οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος τους είπε πως ξεκίνησε από την Αθήνα για να αγοράσει κρέας στο Μαρκόπουλο. Μάλιστα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 300 ευρώ. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι παραβάσεις πολιτών σε δρόμους που οδηγούν σε εξοχικές κατοικίες της Αττικής, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών και στην περιοχή της Κινέτας. Στο συγκεκριμένο σημείο οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε οδηγούς αλλά και πεζούς ενώ βεβαίωσαν και παραβάσεις 300 ευρώ. Στο μεταξύ η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μπορεί να ήταν μηδενική, αλλά υπήρχαν διεξοδικοί έλεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας.

Ξεπέρασαν τις 45.000 οι άσκοπες μετακινήσεις

Σημειώνεται πως από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις οδηγών για άσκοπες μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας των κατοικιών τους. Τα πρόστιμα και σε αυτή την περίπτωση ήταν ύψους 300 ευρώ. Ακόμη υπήρξαν 323 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ.  Τη Μεγάλη Παρασκευή βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις σε οδηγούς που εντοπίστηκαν εκτός περιφερειακής ενότητας του σπιτιού τους με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 644. Την ίδια ώρα οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις έσπασαν το φράγμα των 45.000. 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ