Καμπαγιάννης: Το αίτημα Λαγού είχε να κάνει με το ποιος θα είναι αρχηγός στο κελί του Κορυδαλλού

Καμπαγιάννης: Το αίτημα Λαγού είχε να κάνει με το ποιος θα είναι αρχηγός στο κελί του Κορυδαλλού

Για τα όσα έγιναν χθες στη Δίκη της Χρυσής Αυγής με αφορμή την αίτηση εξαίρεσης της έδρας του Γιάννη Λαγού μίλησε σήμερα ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Ήταν κομμάτι του ποιος θα έχει το πάνω χέρι, όλο αυτό το οποίο είδαμε χθες δεν είχε καμία δικονομική τύχη, το γνωρίζαμε. Δεν τόλμησε κανένας δικηγόρος υπεράσπισης από αυτούς που παρίσταντο στη δίκη να θέσει ένσταση για υπόνοιες μεροληψίας στη σύνθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε ο Λαγός να επιστρατεύσει άλλον δικηγόρο από αυτούς που παρίστανται για 5,5 χρόνια. Και πραγματικά είχε να κάνει με το ποιος θα είναι ο αρχηγός στο κελί του Κορυδαλλού, γιατί θα λειτουργούν τρία κόμματα, η Χρυσή Αυγή, το κόμμα του Κασιδιάρη και το κόμμα του Λαγού από το ίδιο κελί και το ζήτημα ήταν ποιος θα έχει την ιδιοκτησία της ταχυδρομικής θυρίδας», σημείωσε ο νομικός μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι, είπε πως σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το αν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

«Ανοίγει ο δρόμος να λάβουν τα διευθυντικά στελέχη της ΧΑ τις ανώτατες ποινές», είπε εξηγώντας πως αν δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια, ενώ αν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα από ένα έως οκτώ χρόνια.

«Αν δε δοθεί αναστέλλουσα ισχύ, ανοίγει ο δρόμος για εντάλματα σύλληψης και θα τους  δούμε να μπαίνουν στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Καμπαγιάννης.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το θα έχουν οι καταδικασθέντες δικαίωμα του εκλέγεσθαι τόνισε ότι για να το στερηθούν το μόνο που χρειάζεται είναι «αλλαγή  του εκλογικού νόμου».

Τέλος αστειευόμενος με τον Γιώργο Παπαδάκη, ότι έκανε «δεν θα πληρωθεί, αν και έκανε καλό ρεπορτάζ» για την εκπομπή, αφού απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, ο κ.Καμπαγιάννης είπε πως «ούτως ή άλλως δεν μπήκαμε σε αυτή την υπόθεση για τα χρήματα, αλλά για να ‘ιδρώσουμε τη φανέλα’».
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ