"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για πέντε περιφέρειες – Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για πέντε περιφέρειες – Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Εύθραυστη η κατάσταση στον κεντρικό τομέα της Αθήνας

Έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς την Τρίτη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ρεκόρ νέων μολύνσεων στη χώρα με 667 νέα κρούσματα και 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.

Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό αύριο, Τετάρτη, στις 5.00 το απόγευμα, ανακοίνωσε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Αττική, τη χαρακτήρισε κρίσιμα σταθερή, ενώ στον κεντρικό τομέα όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Ενημέρωσε ότι θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά για να συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους 3 δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Σημειώνεται οτι κατά την ενημέρωση ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε έκκληση στους νέους ηλικίας 18 με 40 4τών να προσέξουν να μην μεταδώσουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ