Καταγγελία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κατά του ΕΣΡ
Τι υποστηρίζει το κόμμα.
«Πηγαίνουμε στις εκλογές του 2023 χωρίς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», σημειώνει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, με αφορμή όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος, στη Διακομματική Επιτροπή και ενώπιον της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού. Σύμφωνα, πάντα, με τον πολιτικό σχηματισμό, ο κ. Κουτρουμάνος ανέφερε ότι «δε σκοπεύει να αναμιχθεί καθόλου σε ο,τιδήποτε αφορά τις αρμοδιότητες του οργάνου που προΐσταται, λόγω… αναρμοδιότητας».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη:
«* Δεν σκοπεύει να εξετάσει καν την επώνυμη καταγγελία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, για κόψιμο του υποψήφιου Κλέωνα Γρηγοριάδη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA επειδή… δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Ξανά: η καταστρατήγηση από τα κανάλια των νόμιμων και εκ του Συντάγματος εκπορευόμενων υποχρεώσεών τους… δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΕΣΡ.
* Αγνοεί με ύποπτη επιμονή τη συμφωνημένη (και μαζί του) απόφαση της πρώτης διακομματικής να στείλει έστω μια σύσταση στα κανάλια, που ήδη έχουν συσσωρεύσει περιστατικά παραβίασης. Πήγε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι "τα κανάλια γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις τους, δε χρειάζεται να τους τις θυμίσουμε"».
Είναι «ξεκάθαρο», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι «το ΕΣΡ έχει φύγει από τη σφαίρα του διακοσμητικού και έχει αποφασίσει να γίνει ενεργά παρελκυστικό. Η "Ανεξάρτητη Αρχή" αποφάσισε ότι προτίθεται να γίνει μέρος του προβλήματος που ιδρύθηκε για να λύσει. Τίθεται θέμα Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
- Ο ποδοσφαιριστής που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Πώς προσέγγισε 16χρονη
- Ενώνω τη φωνή μου με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης
- Ν. Ανδρουλάκης από Λάρισα: «Υπάρχει τρίτη λύση και είναι λύση του ΠΑΣΟΚ»
