Κατέστρεψαν χελιδονοφωλιές σε στρατόπεδο – Καταγγελία στην εισαγγελία

Κατέστρεψαν χελιδονοφωλιές σε στρατόπεδο – Καταγγελία στην εισαγγελία

Διοικητής στρατοπέδου της Μυτιλήνης διέταξε τους οπλίτες στα πλαίσια καθαρισμού του στρατοπέδου λόγω επίσκεψης του νέου στρατιωτικού διοικητή να καταστραφούν όλες οι χελιδονοφωλιές

Στον εισαγγελέα Μυτιλήνης προσέφυγε ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» Μυτιλήνης μετά από καταγγελίες για καταστροφή χελιδονοφωλιών σε στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες διοικητής στρατοπέδου της Μυτιλήνης διέταξε τους οπλίτες στα πλαίσια καθαρισμού του στρατοπέδου λόγω επίσκεψης του νέου στρατιωτικού διοικητή να καταστραφούν όλες οι χελιδονοφωλιές που βρισκόταν σε τοίχους των κτιρίων στην συγκεκριμένη μονάδα.

Μετά από καταγγελίες η Κιβωτός κατέθεσε το σχετικό υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ζητώντας τον εντοπισμό των δραστών και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Όπως σημειώνει ο φιλοζωικός σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση του «Η Ελληνική νομοθεσία (Η.Π. 37338/1807/Ε.103, ΦΕΚ 1495/Β/06-09-2010) απαγορεύει ρητά την «από πρόθεση αφαίρεση και η ολική ή μερική καταστροφή των φωλιών και των αυγών τους» όλων των ειδών άγριας ορνιθοπανίδας που ζουν στη χώρα μας.»

Τα χελιδόνια (τα οποία ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιομέτρων για να επιστρέψουν στη χώρα μας κάθε χρόνο) είναι σήμα κατατεθέν της Ελλάδας και του Αιγαίου ήδη από τους Μινωικούς χρόνους.

Τέλος ο σύλλογος Κιβωτός δείχνει την δυσαρέσκεια του για το περιστατικό αναφέροντας πως: «Λυπούμαστε που υπάρχουν εν έτει 2022 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας οι οποίοι αγνοούν ότι η Ελλάδα την οποία έχουν ορκιστεί να προστατεύουν είναι ΚΑΙ το φυσικό μας περιβάλλον».

Πηγή: In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ