ΚΕΔΕ: Άμεση οικονομική στήριξη των δήμων λόγω κορωνοϊού

ΚΕΔΕ: Άμεση οικονομική στήριξη των δήμων λόγω κορωνοϊού

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, απέστειλε, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε αυτή τονίζεται η επείγουσα ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αντέξουν οι δήμοι και να ανταποκριθούν στη δύσκολη συγκυρία λόγω του κορωνοϊού. ΚΕΔΕ και ΠΕΔ ζητούν να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων σε συνάρτηση με τις δόσεις των ΚΑΠ, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και να μπορέσουν και το επόμενο διάστημα να στηρίζουν και να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αν οι δήμοι δεν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα εξαιτίας της μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών τους, αλλά και να παρέχουν βασικές υπηρεσίες όπως είναι η καθαριότητα και η ύδρευση.

«Είναι μονόδρομος η έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων από το κεντρικό Κράτος, αν θέλουμε να υπάρχει Αυτοδιοίκηση και την επόμενη μέρα, που θα έχει τελειώσει ο εφιάλτης που στοιχειώνει σήμερα όλο τον κόσμο κι ιδιαίτερα την πατρίδα μας» τονίζει η ΚΕΔΕ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ