Κεδίκογλου: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων

Κεδίκογλου: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων

Ο Σίμος Κεδίκογλου δεσμεύθηκε για τη διενέργεια εντατικότερων ελέγχων σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση των βιολογικών.

«Αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και προσωπική μου πεποίθηση η ενίσχυση του κλάδου της βιολογικής γεωργίας» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών ενώ πρόσθεσε πως «είναι από τα σημαντικότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως χώρα».

Ο αρμόδιος υφυπουργός πρότεινε τη δημιουργία καμπάνιας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών βιολογικών προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για την αξία τους. Οι βιοκαλλιεργητές από την πλευρά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα θέματα του Μέτρου Ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας (Μέτρο 11) και της δημιουργίας πλαισίου στήριξης των αγορών βιολογικών προϊόντων».

Στη σύσκεψη εκ μέρους των βιοκαλλιεργητών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, Χρυσούλα Σκορδίτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.), Ηλίας Μαυριάς, το μέλος του ΣΥ.Β.Α.Α., Ηλίας Καλογεράκης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Τζαβέλα, ο διοικητικός γραμματέας του ΣΥ.Β.Α.Α., Σταμάτης Μπεζεριάνος και η ταμίας του Συλλόγου, Παναγιώτα Παφίλη.

 

Φωτογραφία από Eurokinissi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ