Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας

Newsroom
Newsroom

Έχουν κληθεί πρόσωπα-κλειδιά

Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εστιάζεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς σήμερα ανοίγει και επισήμως ο κύκλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, διερεύνησης της υπόθεσης. Αυτή την ώρα συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και έχουν κληθεί πρόσωπα-κλειδιά, για τον ρόλο της ΕΥΠ από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση κι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Κώστας Κωνσταντόπουλος, «κυριολεκτικά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στην αίθουσα της Γερουσίας καθώς η αστυνομία δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε στον διάδρομο σε μια προσπάθεια να “στεναγοποιηθεί” η διαδικασία καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή είναι κεκλεισμένων των θυρών και απόρρητη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 10:00 κι ασχολήθηκε με διαδικαστικά ενώ τα 8 πρόσωπα που έχουν κληθεί έχουν χωριστεί σε δυο γκρουπ. Λίγο μετά τις 12:00 μέσα στην επιτροπή ήταν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, δηλαδή οι κύριοι Κοντολέων, Δραβίλλας και Ρουμπάτης καθώς και ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Το δεύτερο γκρουπ αποτελείται από τον Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου η οποία εποπτεύει την ΕΥΠ, τον Κωνσταντίνο Τζαβέλλα – πρώην εισαγγελέα που επόπτευε την ΕΥΠ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και θα προσέλθει για ακρόαση στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν έχει ζητηθεί να δώσουν οι βουλευτές τα κινητά τους τηλέφωνα ωστόσο αυτό που μένει είναι το αίτημα του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να γίνουν όλα αυτά τα οποία πρέπει να προστατεύσουν το κύρος του ελληνικού κοινοβουλίου, της Δημοκρατίας και της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας.

Τέλος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας να αποσταλεί στην επιτροπή από την ΕΥΠ όλος ο φάκελος ο οποίος αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Φωτογραφία via eurokinissi

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ