Κικίλιας: Υψηλό το ιικό φορτίο στη χώρα - Ολα ανοιχτά για την άρση του lockdown

Κικίλιας: Υψηλό το ιικό φορτίο στη χώρα - Ολα ανοιχτά για την άρση του lockdown

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως παρά τις αντιξοότητες και τη συνεχή δοκιμασία από τον κορωνοϊο, το ΕΣΥ λειτουργεί στο 100% και ανταπεξέρχεται

Το γεγονός πως το ιικό φορτίο του κορωνοϊού είναι υψηλό σε όλη την Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ενώ σημείωσε πως, παρά τις αντιξοότητες και τη συνεχή δοκιμασία, το ΕΣΥ λειτουργεί στο 100%, δίνοντας μια τεράστια μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό. 

Όσον αφορά στο αν θα ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Δεκεμβρίου και αν θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε καραντίνα, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή δεν πρέπει να μιλάμε, πλέον, με ημερομηνίες αλλά με βάση τα στοιχεία από την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός, φυσικά, που θα κρίνει πότε θα γίνει η άρση του lockdown.

Ανέφερε, μάλιστα, τα εξής: «Πέρα και πάνω απ' όλα είναι η δημόσια υγεία και να ξεπεράσουμε αυτήν την συγκλονιστική κρίση... Δεν έχω προτρέξει ποτέ να προκαταλάβω τις εξηγήσεις των επιστημόνων... Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά». Ο υπουργός έκανε λόγο για «συγκλονιστική προσπάθεια» του ΕΣΥ και σημείωσε: «Από 37 οι ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα έφτασαν τις 220». 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ