Λινού: «Η πολιτεία να σώσει τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και τον τουρισμό και την εστίαση»

Λινού: «Η πολιτεία να σώσει τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και τον τουρισμό και την εστίαση»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται


Για το οικονομικό πλήγμα που δέχονται η εστίαση και ο τουρισμός εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, καλώντας την πολιτεία να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται.

«Όπως η πολιτεία λαμβάνει μέτρα για να σώσει τις ζωές των πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να λάβει αντίστοιχα μέτρα για να σώσει τον τουρισμό και την εστίαση από την οικονομική καταστροφή», είπε η κ. Λινού.

Για το αν θα μπορούσαν να ανοίξουν για τις γιορτές η εστίαση ή τα χιονοδρομικά κέντρα, απάντησε ότι «υπάρχει τεράστιος κίνδυνος καθώς το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι ότι μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό».

Συνεπώς κατά την άποψή της θα πρέπει να μείνουν κλειστά με παράλληλες όμως ισχυρές επιδοτήσεις. «Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Ενώ πρότεινε προκειμένου να στηριχθεί η εστίαση σε αυτήν τη δύσκολη φάση, οι πολίτες να αξιοποιήσουν όσο μπορούν το “ντελίβερι”.

Επέστησε τέλος την προσοχή σχετικά με το take away και στα φαινόμενα συνωστισμού την ώρα που οι πολίτες μπορεί να περιμένουν την παραγγελία τους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ