ΚΚΕ: Ανιστόρητη η θεωρία περί «Μακεδονικού έθνους»

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα στοιχεία αυτά ακυρώνουν τη βάση της ανιστόρητης θεωρίας περί Μακεδονικού έθνους.

Παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων πραγματοποιεί το ΚΚΕ, μια μέρα πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Περισσός επισημαίνει ότι «το κυριότερο είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας». 

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα στοιχεία αυτά ακυρώνουν τη βάση της ανιστόρητης θεωρίας περί Μακεδονικού έθνους. 

«Η αμφισβήτηση αυτής της πραγματικότητας, με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική», εννοώντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό», επισημαίνει. 

Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να δουν την ουσία του προβλήματος, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό, αναγορεύουν το όνομα σε κύριο ζήτημα και «κρύβουν τη συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, κάτω από την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ».  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση