Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Με 200 καλεσμένους η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη, σε στενό κύκλο η ταφή στο Τατόι

Newsroom
Newsroom

Οι προσκλήσεις–ειδοποιήσεις στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και τα επίσημα πρόσωπα δεν έχουν σταλεί ακόμα

Την επίσημη ώρα τέλεσης της κηδείας του Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ. τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, αναμένει από την κυβέρνηση η βασιλική οικογένεια, προκειμένου να ξεκινήσει να πραγματοποιεί μια προς μια τις τελευταίες επιθυμίες του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά το μόνο που ήθελαν να συζητήσουν και να εξασφαλίσουν δεν ήταν άλλη από την επιθυμία του τέως μονάρχη να ταφεί στο βασιλικό κοιμητήριο του κτήματος στο Τατόι και δίπλα στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη. Από κει και πέρα οι τρεις γιοί του δεν επιθυμούσαν η κηδεία του πατέρα τους να γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ γνώριζαν και τις δυσκολίες που θα προέκυπταν στην περίπτωση που θα του αποδίδονταν οι τιμές του αρχηγού κράτους γι αυτό και δεν ήταν ανάμεσα στις προτάσεις τους.


Από 'κει και πέρα η οικογένεια, αν και θα μπορούσε να ανακοινώσει μια ώρα τέλεσης της κηδείας του τέως βασιλιά την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο θέλει κι αυτό το θέμα να είναι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, γι' αυτό και περιμένει τις τελικές αποφάσεις.

Έτσι μέχρι στιγμής οι προσκλήσεις – ειδοποιήσεις προς τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και τα επίσημα πρόσωπα δεν έχουν φύγει ακόμα από το γραφείο της τέως βασιλικής οικογένειας, με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τον αριθμό των υψηλών καλεσμένων που θα παραβρεθούν.

Πρόθεση της οικογένειας είναι να καλεστούν τόσα άτομα όσα χωρούν καθήμενα στο εσωτερικό της Μητρόπολης. Ο αριθμός δεν θα ξεπερνάει τα 200 άτομα κι αυτό γιατί ακόμα ισχύουν τα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού. Ήδη η οικογένεια με τους συγγενείς της ανά την Ευρώπη καλύπτουν έναν μεγάλο αριθμό.

Η εξόδιος ακολουθία από τη στιγμή που δεν θα αποδοθούν τιμές δεν θα διαφέρει σε τίποτα από αυτή των ιδιωτών, ενώ το πρωτόκολλο η τέως βασιλική οικογένεια έχει αποφασίσει να ακολουθηθεί για τις περιπτώσεις των υψηλών καλεσμένων της κατά την είσοδο στην Μητρόπολη. Έτσι οι καλεσμένοι θα μπουν και θα καθίσουν ανάλογα με το αξίωμα τους.

Η ταφή αναμένεται να γίνει σε πιο στενό οικογενειακό κύκλο κι αυτό γιατί τόσο ο δρόμος εσωτερικά του κτήματος που οδηγεί στο νεκροταφείο όσο και ο περιβάλλοντος χώρος δεν επιτρέπει να γίνουν και πολλά.

 

Πηγή: protothema.gr - φωτογραφία (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Δείτε επίσης

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Προετοιμασίες για την ταφή του στο Τατόι

Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Τι αποφάσισε η κυβέρνηση για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Η ιστορία της οικογένειας Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ