Κορωνοϊός: 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Οίκο Ευγηρίας

Κορωνοϊός: 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Οίκο Ευγηρίας

Ελήφθησαν δείγματα από 122 άτομα συνολικά, φιλοξενούμενους και εργαζόμενους μετά την επιβεβαίωση κρούσματος - Από τα 90 τεστ που ελέγχθηκαν τα 10 ήταν θετικά

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν σε οίκο ευγηρίας, στη Νέα Μάκρη.  Την Κυριακή, μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επί τόπου μετέβησαν τόσο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκια ειδικών που έλαβαν δείγματα προς εξέταση από 122 άτομα συνολικά εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας.

Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αργά το βράδυ της Κυριακής, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα  «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου». Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Εληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ζήτημα εξετάτηκε εξ αρχής ως πολύ σοβαρό καθώς υπήρχαν σημαντικες ενδείξεις ότι κι άλλοι ηλικιωμένοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς ορισμένοι φέρονται να έχουν ύποπτα συμπτώματα. 

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος οίκος- πρότυπο κέντρο φροντίδας είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών με υπηρεσίες αντίστοιχες προς τους φιλοξενούμενους και ιδιαίτερα εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, από τον ΕΟΔΥ ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ