Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα - 146 οι θάνατοι συνολικά

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα - 146 οι θάνατοι συνολικά

Στους 35 οι διασωληνωμένοι ασθενείς - Άρση της καραντίνας σε Ζουμπούλι-Αρναούτι -Παράταση στη δομή στο Κρανίδι

Την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, κάνει αυτή την ώρα το Υπουργείο Υγείας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ώρες είχαμε 6 νέα κρούσματα, σε σύνολο 2.632

Το 22,6% των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 50% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία 67 έτη.

Το 23% γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι 90 ετών και άνω. 

Οι νεκροί έφτασαν τους 146 καθώς δύο ακόμη ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες.

 

 

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 π.μ. έως τις 6 π.μ., ωστόσο, συστείνεται να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

την ίδια στιγμή ο Υφυπουργός ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας στη δομή στο Κρανίδι, αλλά και την άρση των περιορισμό στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επίσης παύουν οι περιορισμοί σε Ζουμπούλι και Αρναούτι

 

Τσιάρας: Πώς θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη

Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της δικαιοσύνης παρουσίαση κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο  υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: 

- Στις 28 Απριλίου ξεκίνησαν τα υποθηκοφυλακεία, τα Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία μόνον για συγκεκριμένες ειδικές διαδικαςίες.

- Στις 6 Μαΐου θα λειτουργήσουν για συγκεκριμένες διαδικασίες το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι διαδικασίες όπου δεν παρίστανται δικηγόροι και διάδικοι, είναι δηλαδή γραπτές.

- Την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσει κανονικά και στο σύνολο η Διοικητική Δικαιοσύνη (διοικητικά δικαστήρια).

- Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει το σύνολο της ποινικής και πολιτικής δικαιοςύνης, θα γίνονται δηλαδή όλες οι δίκες.

- Στις 2 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ