Χ. Μαμουλάκης: Ύποπτες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για το περιβάλλον

Χ. Μαμουλάκης: Ύποπτες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για το περιβάλλον

Τι δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έναρξη της συζήτησης στη βουλή που αφορά στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον

Με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου - και εκ των ομιλητών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Χατζηδάκης αυτές τις μέρες διαπράττει τριπλή ύβρη απέναντι στο περιβάλλον και τη Δημοκρατία στη χώρας μας:

1. Επιμένει στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου μέσα σε συνθήκες περιορισμένης λειτουργίας του κοινοβουλίου και ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν το πλήθος των αντισυνταγματικών διατάξεων εντός του.

2. Ελαστικοποιεί πληθώρα διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όπως π.χ. με την παραχώρηση των περιβαλλοντικών ελέγχων στις ίδιες τις εταιρίες που τις εκπονούν και δίνει δεκάδες δώρα μέσω φωτογραφικών άρθρων σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες όπως η «Ελληνικός Χρυσός».

3. Κατεδαφίζει δοκιμασμένους θεσμούς περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας μας, όπως το πλαίσιο προστασίας των περιοχών Natura ή οι δεκάδες Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών που σήμερα καταργεί, που για χρόνια έχουν συμβάλει στην προστασίας της βιοποικιλότητας και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων στον τόπο μας.

Αν κάτι ανέδειξε μια δεκαετία κρίσης και λιτότητας είναι η αναγκαιότητα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα σέβεται τη φύση και θα επενδύει στο περιβάλλον με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας. Η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, αν και ανεπαρκής, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς με το παρόν σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να ακολουθήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ