Κορονοϊός: Αυτά είναι τα Covid free νησιά της Ελλάδας

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα Covid free νησιά της Ελλάδας

Έπονται κι άλλα

«Καθαρά» από κορωνοϊό, δηλαδή covid free είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, 8 νησιά της Ελλάδας, όπου έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι με τις δύο δόσεις και έπονται άλλα δέκα, όπου αναμένεται να υπάρξει η δεύτερη δόση εμβολιασμού, και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, οκτώ νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Στο Αιγαίο έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι σε: Καστελλόριζο, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Ψαρά, ενώ στο Ιόνιο: Μεγανήσι, Κάλαμος, Κάστος. Άλλα 10 νησιά είναι έτοιμα για πλήρη ανοσία αφού έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι με την πρώτη δόση. Στο Αιγαίο είναι τα εξής: Χάλκη, Λειψοί, Τήλος, Αρκοί, Νίσυρος, Αγαθονήσι. Ενώ στο Ιόνιο είναι τα εξής: Οθωνοί, Μαθράκι, Ερεικούσσα. Μεταξύ των νησιών αυτών είναι και η Γαύδος.

Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να στηριχθούν τα ακριτικά νησιά της χώρας και αφετέρου να δοθεί ένα μήνυμα ότι οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά, θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ